Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Moszkva visszafizette valamenn
  2007-06-21 18:50:52, csütörtök
 
   
  Moszkva visszafizette valamennyi külső adósságát
2007-06-20 02:13:54 elnök


A szegény gazdag Moszkva visszafizette valamennyi külső adósságát, s az orosz állam valutatartalékai százmilliárd dollár fölé duzzadtak. Részben az energetikai árrobbanásból származó adóbevételek, részben a vadprivatizáció részeként végbement, követhetetlen oda-vissza államosítás révén hatalmas anyagi eszközök halmozódtak fel az orosz államkincstárban. Így vált lehetővé, hogy Moszkva visszafizesse külső adósságát, s hogy valutatartalékai százmilliárd dollár fölé duzzadjanak.
És így vált lehetővé - belpolitikai szempontból egyenesen elkerülhetetlenné -, hogy az állam az 1991-1992- es Jegor Gajdar-féle sokkterápia nyomán, majd az 1998. augusztusi államcsőd következtében kisemmizett milliókat is részesítse a mesés gazdasági fellendülés eredményeiből.

Erre szolgál a ma 108 milliárd dolláros Stabilizációs Alap, amelyet két egyenlő részre osztottak. Egyik felét arra az esetre tartalékolják, ha hirtelen zuhanni kezd az energiahordozók ára, és az állam bevételei a GDP meghatározott - nem publikus - szintje alá süllyednek.
A Stabilizációs Alapnak "az eljövendő nemzedékek" számára létesített másik felét az orosz sajtóban sokat emlegetett négy nemzeti projektre szánják: a lakáshelyzetben, az egészségügyben, az oktatásban és a mezőgazdasági termelésben még a szovjet korszakban felhalmozódott, égető gondok hosszú távú megoldására.

A 2002-es indulása óta csak lassan realizálódó nemzeti programok közül az oktatásügyben a hazai "kakaóbiztos komputerekhez" hasonló, korrupciógyanús eszközbeszerzésekről, az egészségügyi reformprogramban a kedvezményes gyógyszerellátás anomáliáiról esik a legtöbb szó. (A nagy külföldi gyógyszergyárak egyébként gyorsan felismerték a könnyű haszonszerzés lehetőségét, és vércseként lecsaptak a tapasztalatlan háziorvosokra "kötelezően ajánlott" termékeikről szóló brosúrákkal.

Sőt, a velük való kapcsolattartásért tetemes summát is kasszíroznak, arra hivatkozva, hogy sokba kerülnek a gyógyszerajánló brosúrák kórházi és rendelőintézeti kihelyezésére szolgáló fémállványok.)

Annyi bizonyos, hogy az orosz emberek nem egészen így képzelték el az olajdollárokból származó milliók elosztását. Mindazonáltal még ma is reménykednek a négy nemzeti program közül a legfontosabb, az "Elérhető otthon" teremtette lehetőségekben.

Ez a projekt az Oroszország-szerte 5 millió lakásra váró család helyzetét kívánja megoldani. A szovjet korszak hagyományaival szemben nem állami nagyberuházásokkal, hanem a modern orosz nyelvben - nyilván ősi szláv hagyományokat idéző módon - "developper"-eknek nevezett magánvállalkozóknak, illetve a lakásvásárlóknak nyújtott hitelgaranciával. A Kreml és az ország közötti szakadékot mi sem jellemzi jobban, mint hogy a kétségtelenül korszerű - de a piacgazdaság bonyolult pénzügyi törvényeit nem ismerő lakosság számára érthetetlen - megaprogram egyik deklarált célja a "Földszintes Oroszország" megteremtése. Az orosz családok bizonyára szívesen menekülnének is a zsúfolt, mocskos városokból a "suburb"-ökbe.

A Putyin-kormány egykor amerikai elit egyetemeken tanult gazdasági szakemberei azonban arra már nem gondolnak, hogy ezeknek az embereknek reggelente be kell járniuk dolgozni a városba. Ehhez viszont az irdatlan oroszországi területeket elborító sártenger helyett jó minőségű utakra, benzinkutakra, a semmiből megteremtett, méregdrága infrastruktúrára lenne szükség. Arról nem beszélve, hogy a kijelölt településekre be kell vezetni a villanyt, a gázt, a vizet, meg kell építeni a csatornarendszert - amikor a már meglévő falvak 66 százalékában nincs földgáz, 61 százalékából pedig a csatornarendszer is hiányzik.

A lakásreform eddigi eredménye a cári korszak legrosszabb hagyományaiból újjáélesztett Államtanács illetékes munkacsoportja szerint is nagyon szerény: az egy oroszországi állampolgárra jutó évi 0,25 négyzetméter új otthon évi 0,31 négyzetméterre - még a legjobb eredményt elérő moszkvai területen is csak 0,77 négyzetméterre - nőtt. Az orosz gazdasági reformok rákfenéje már abban is megmutatkozik, hogy ezt az adatot az Élhető otthon programot felügyelő munkacsoport vezetője, Tatársztán elnöke, Mintimer Samijev jelentette be. Rengeteg ilyen bizottság ékelődött a nemes szándék - no meg a pénz - és a lakásra váró ötmillió család közé. A lakosság körében terjed a vélemény, hogy a nem kis részben magánvállalkozói tőke bevonására építő Élhető otthon programra szánt állami támogatásnak megint csak azok lesznek a haszonélvezői, akik közel állnak a tűzhöz, és az államszocializmus összeomlása óta kitanulták az egalitarizmus hitében felnőtt oroszok szemében ma is eredendően gyanús pénzszerző technikákat. Nem csoda, hogy a közvélemény-kutatások a nemzeti programokba vetett bizalom folyamatos csökkenéséről számolnak be.

A Levada központ felmérése szerint az oroszok 43 százaléka kizártnak tartja, hogy a hatalmas bevételeket hatékonyan fogják felhasználni. 31 százalékuk úgy gondolja, hogy a nemzeti programokra szánt pénzt a csinovnyikok egyszerűen szétlopják. 30 százalékuk pedig még csak nem is hallott a széles körben meghirdetett reformokról.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: valutatartalékai, államkincstárban, csatornarendszer, infrastruktúrára, lakásvásárlóknak, magánvállalkozói, reformprogramban, hitelgaranciával, gyógyszerellátás, energiahordozók, lakáshelyzetben, gyógyszerajánló, olajdollárokból, gyógyszergyárak, korrupciógyanús, rendelőintézeti, vadprivatizáció, tapasztalatlan, hagyományaival, munkacsoportja, egészségügyben, négyzetméterre, lehetőségekben, felhalmozódott, hagyományaiból, mindazonáltal, tartalékolják, egalitarizmus, követhetetlen, meghatározott, újjáélesztett, háziorvosokra, csökkenéséről, következtében, eredményeiből, stabilizációs, szegény gazdag, orosz állam, energetikai árrobbanásból, vadprivatizáció részeként, orosz államkincstárban, mesés gazdasági, esetre tartalékolják, állam bevételei, eljövendő nemzedékek, orosz sajtóban, mezőgazdasági termelésben, szovjet korszakban, 2002-es indulása, egészségügyi reformprogramban, kedvezményes gyógyszerellátás, nagy külföldi, Jegor Gajdar-féle, Stabilizációs Alap, Stabilizációs Alapnak, Földszintes Oroszország, Mintimer Samijev,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Volt egy...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  képre írva  Búzaszentelés  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Különös!  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Idézetek a barátságról  Aki szeret, annak senki sem id...  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Emlék  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  A hét szűk esztendő  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Gárdonyi Géza - Április végén  Palóc Grand Canyon  Ahogy emelkedik a rezgés...  William Shakespeare idézet  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Muratáj  Két tekintet van  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A Föld napja  Facebookon kaptam  Életművészet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ünnepelj csak  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szegény gazdag, orosz állam, energetikai árrobbanásból, vadprivatizáció részeként, orosz államkincstárban, mesés gazdasági, esetre tartalékolják, állam bevételei, eljövendő nemzedékek, orosz sajtóban, mezőgazdasági termelésben, szovjet korszakban, 2002-es indulása, egészségügyi reformprogramban, kedvezményes gyógyszerellátás, nagy külföldi, könnyű haszonszerzés, tapasztalatlan háziorvosokra, velük való, gyógyszerajánló brosúrák, orosz emberek, olajdollárokból származó, négy nemzeti, szovjet korszak, modern orosz, lakásvásárlóknak nyújtott, ország közötti, kétségtelenül korszerű, piacgazdaság bonyolult, orosz családok, embereknek reggelente, irdatlan oroszországi, semmiből megteremtett, kijelölt településekre, lakásreform eddigi, cári korszak, legjobb eredményt, orosz gazdasági, nemes szándék, lakásra váró, lakosság körében, államszocializmus összeomlása, egalitarizmus hitében, nemzeti programokba, hatalmas bevételeket, nemzeti programokra, csinovnyikok egyszerűen, széles körben, valutatartalékai, államkincstárban, csatornarendszer, infrastruktúrára, lakásvásárlóknak, magánvállalkozói, reformprogramban, hitelgaranciával, gyógyszerellátás, energiahordozók, lakáshelyzetben, gyógyszerajánló, olajdollárokból, gyógyszergyárak, korrupciógyanús, rendelőintézeti, vadprivatizáció, tapasztalatlan, hagyományaival, munkacsoportja, egészségügyben, négyzetméterre, lehetőségekben, felhalmozódott, hagyományaiból, mindazonáltal, tartalékolják, egalitarizmus, követhetetlen, meghatározott, újjáélesztett, háziorvosokra, csökkenéséről, következtében, eredményeiből, stabilizációs, állampolgárra, komputerekhez, megmutatkozik, haszonszerzés, visszafizette, oktatásügyben, benzinkutakra, kihelyezésére, mezőgazdasági, településekre, árrobbanásból, haszonélvezői, kétségtelenül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1947
  • e Hét: 7455
  • e Hónap: 16059
  • e Év: 52000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.